Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Uncategorized Няколко съвета за хубава коса

Няколко съвета за хубава косаРуса, черна, кестенява, рижа, червена – има толкова много цветове на косата. И въпреки че често ние искаме да го променим и да експериментираме, трябва да сме наясно, че е важно състоянието на косъма. Това ще позволи да правим всичко с нея и да изглежда красива. Затова ви споделям и няколко съвета от народната медицина, които са полезни както за жените, така и за мъжете.

Един от най-често срещаните проблеми е този с мазната коса. По принцип това е признак за неправилен режим на хранене, на стрес и липса на спорт. Така че може да започнете с промяната първо оттам. Но за да подпомогнете процеса, то трябва да подготвите тенджера с гореща вода и лъжица сода бикарбонат. След като се полее, косата се разтърква със серен сапун. Накрая се измива обилно и се изсушава. Това ще помогне да се спре и пърхота.

При другата крайност – прекалено суха коса. Тук е необходимо да се измива с жълтък от яйце и дъждовна, речна или чешмяна вода. После се прави обливка от сока на един изстискан лимон, за да се придаде мекота и бляскавост. След като се подуши и почти изсъхна сама, се разресва. Скалпът и корените се мажат с рициново или бадемово масло с няколко капки одеколон. При нормална коса се действа по същия начин, като се пропусне финалната стъпка с маслата.

Но тъй като може би най-неприятно от всичко е ранното побеляване, то билкарите са се погрижили да се справим и с този процес. Тук отново се обръща внимание на диетата – без мазнини, алкохол, цигари, недоспиване и стрес. Но за да се подсили самият цвят на косата, също може да се правят някои обливки. При руси коси се мие с отвара от чай от слънчоглед. При кестенява и черна – приготвя се отвара от панамско дърво. А за тези, които са по средата – измиването се извършва с руски чай.

Google+ Comments