Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично За НЕоправянето на леглото и други мъжки навици

За НЕоправянето на леглото и други мъжки навици

Спомням си, че още като бях малък, родителите ми се опитваха да ме научат да си оправям леглото. Всекидневно водехме спорове по тази тема, но така и не проумях логиката защо трябва да го оправям, след като така или иначе вечерта пак ще легна в него и на следващата сутрин ще е в същия разхвърлен вид? Като добавим и факта, че цял ден не съм си у дома още повече се питам – какъв е смисълът?

Unmade BedЕ, в днешен контекст положението е малко по-приемливо и поне през уикенда, когато прекарвам повече време у дома, си изпъвам чаршафите. Иначе в делничните дни го правя непосредствено преди да си легна и то само ако да прекалено измачкани… Навик, какво да ви кажа?

Пиша това, защото знам, че разхвърлените завивки се сред онези навици, които почти всички мъже притежаваме и които ми е пределно ясно, че дразнят жените. Честно казано разбирам, защо е така, но в същото време е много трудно за нас да вървим против природата си. Поне при мен е трудно. Колкото и да ми опява половинката по темата, просто не мога да отвикна. Мен не ме дразни, че по-разхвърлено и дои не го забелязвам, докато Тя не ми обърне внимание… това си е типична мъжка природа.

Какво друго ли? Ами, не винаги се сещаме да сваля чинията на тоалетната чиния. След като съм се настанил на дивана пред телевизора и таман съм се наял, не ми се става нито за да оставя чиниите си в мивката, нито да ги измия. Нека си седят, могат да почакат 2-3-5-15 часа. И чорапите ми знам, че ги хвърлям на земята. Все  по някое време ще ги събера, но няма да е веднага. И боклукът ще изхвърля, когато започне да прелива от кофата… Всъщност  и мен ме дразнят някои дреболиите, които дразнят жените. Просто им обръщам внимание малко по-късно, това е всичко.

Откровената истина е, че ние, мъжете, имаме няколко дразнещи за жените навици и те се свързани с дреболии, на които не отдаваме чак такова значение. Трудно ни е да се преборим с тях и не винаги успяваме. Налага се да го разберете, дами. Просто природата ни е такава и е изключително трудно да вървим срещу нея. Това е все едно вие, жените, изведнъж да спрете да ходите по магазини и да излизате по женски!

Google+ Comments