Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Трудностите при изплащане на кредити и помощ от ЕОС Матрикс

Трудностите при изплащане на кредити и помощ от ЕОС Матрикс

Винаги съм бил редовен платец. Старал съм се да не взимам пари от приятели, а когато ми се е налагало да взема, винаги съм ги връщал в най-кратки срокове. Банковите си заеми също съм обслужвал редовно, но човек никога не знае как ще се завъртят нещата и в какво финансово състояние ще изпадне. Ситуацията при мен беше зловещо падане със сноуборд, благодарение на което кракът ми беше счупен на множество места, а оздравителният процес включваше няколко последователни операции, дълго седене в гипс и интензивна почивка. Това означаваше, че не мога да ходя и на работа.

Това, което получавах като пари от НОИ не беше достатъчно, за да мога да си покривам и кредитите, а разходите по лечението, глътнаха огромна част от спестяванията ми. Всъщност аз дори и не предполагах колко време ще отнеме възстановяването ми, а си мислех, че ще понося известно време гипс и след това всичко ще е наред. Но на практика не се получи точно така… И така, в един момент ми се обадиха от ЕОС Матрикс, за да ме уведомят, че задължението ми към банката е било изкупено от тях. Изтръпнах. Всеки знае какво представляват колекторските компании. Вече си представях мутрите, които чукат на вратата ми и ми чупят и другия крак, само и само за да ме „мотивират“ да си изплатя задължението. Ситуацията обаче не беше такава. Точно обратното – служителката на компанията съвсем любезно ме попита каква е причината, поради която не изплащам вноските си по кредита. Още доста притеснен от първоначалните мисли, които изплуваха в съзнанието ми, започнах надълго и нашироко да ѝ обяснявам каква е ситуацията, как съм паднал със сноуборда и как съм си натрошил крака. Колко операции съм преминал до сега и колко предстоят. Тя се оказа изключително търпелива и разбираща, изслуша цялата ми история, след което започна да ми обяснява вариантите, които имам, за  да върна задължението си.

Честно да си призная, останах очарован от отношението на служителката. Любезно, разбиращо и… човешко. По никакъв начин не ме накара да се почувствам неудобно или притеснен. Успя да запази достойнството ми и да ми помогне по компетентен начин да намеря изход от ситуацията. Защото да си призная, очевидно вглъбен в здравословните си проблеми, съм станал безотговорен към останалата част от задълженията си.

Все още съм впечатлен от разговора си с дамата, работеща за ЕОС Матрикс, а и да си призная от части облекчен, че този проблем  се реши и вече не дължа пари.

Google+ Comments