Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Могат ли хората да се разделят на определен брой личности?

Могат ли хората да се разделят на определен брой личности?

Изучаването на човешката психика е една от най-трудните задачи, която стои пред човечеството. Вярва се, че личността и характерът ни са резултат от наследство от нашите родители и пра, пра, пра, пра родители, както и основна роля играе начина, по който ще ни възпитат. Други твърдят, че зодиакалния знак, под който сме се родили, също оказва влияние на това какви ще бъдем като характер. И това автоматично ни слага в 12 различни типа хора, като едва ли не не можем да бъдем себе си, а трябва да се впишем дадена рамка.

Всъщност е твърде логично, хората да не са милион различни видове. Както има различни раси, които не са милион, така би трябвало да има и само няколко вида личностни характера, към които всеки един от нас да принадлежи.

По пътя на тази логика група от психолози, социолози и поведенчески анализатори са разработили тест, благодарение на който можете да видите към коя от 16-те личностни типа спадате.

Мнозина писатели се възползват от този тест, за да да направят своите персонажи по-истински и да накарат читателите си, че те наистина са вдъхновени от реална личност, а не са се зародили единствено в нечие съзнание.

Стана ли ви интересно?
Пробвайте и вие теста и открийте към кой тип спадате?

Google+ Comments