Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично На море в хотел или на палатки?

На море в хотел или на палатки?

Всички хора са различни, имат различни желания, интереси, предпочитания. Едни обичат лукса и удобствата, други предпочитат да се слеят с природата и да прекарат почивката си в палатка. Жените, в повечето случаи, имат голям проблем с ходенето по палатки. На първо време не обичат насекомите. То е едно пищене всеки път, когато мравка се опита да пролази върху обувката ?, а да не говорим, ако става въпрос за някое по-голямо насекомо. Тогава писъците са покъртителни. Но може би по-големият проблем на жените с палатките е липсата на обособена баня и тоалетна. Това притеснява и нас мъжете, но жените особено много.

В същото време удобствата на хотелската стая са неизмерими. Все пак говорим за стая с четири стени, които не са направени от полиестер (или там от какъвто материал се правят палатките). С баня, с топла вода и легло с възглавница и чаршафи… и всичко. Климатикът, също не е за пренебрегване, защото в горещите летни дни, под каквато и да е сянка позиционирана вашата палатка, никога няма да намерите тази прохлада, която дава климатикът.

И все пак, ако трябва аз да избирам как искам да си прекарам морето, бих избрал палатката. Защото, когато спите под звездите и тотално се откъснете от материалния свят около вас, нямате телефон, защото батерията му е паднала, а фейсбук и другите социални мрежи са просто спомен от цивилизацията… тогава наистина си почивате. Тогава наистина успяваме да се отърсим от ежедневието, проблемите, работата, досадните задължения, трафика, навъсените хора, с които ни се налага да общуваме всеки ден. Всичко е спокойно, приятно и в хармония.

Google+ Comments