Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Бързи пари от MicroCredit и градина за чудо и приказ

Бързи пари от MicroCredit и градина за чудо и приказ

MicroCredit ми помогна да възстановя стопанството си и да осигуря на семейството си био продукти от най-високо качество, за да растат децата ми с вкуса на истинската храна. За целта обаче ми бяха необходими много средства, които все не можех да събера. Поради тази причина непрекъснато отлагах начинанието си.

Баба ми от години живее в града, но като по-голямата част от „гражданите“ и тя е родена на село. Там тя притежава достатъчно голямо дворно място, на което за съжаление няма къща. През годините, когато бях малък и тя ме гледаше, често ме водеше на село с нея, просто защото нямаше къде да ме остави. Седяхме цял ден, за да може тя да прекопае, полее и набере от продукцията, след което се товареше с две ужасяващо тежки чанти, качвахме се на автобуса обратно до града и започвахме да правим салата или да подготвяме зимнина. Цялата тази процедура за някои може да е била досадна, но за мен беше изключително приятна. Израснах с вкуса на истинската храна. Знам как трябва да мирише един домат, чушката, фасулът, ягодите. Първите ягодки се събираха на половината на кофичка кисело мляко и винаги бяха изяждани от мен и сестра ми за отрицателно време. Когато поотраснах започнах малко по малко да научавам как трябва да се гледат различните култури, а след време, когато баба ми вече нямаше възможност да ходи на село, а аз започнах да работя, мястото съвсем запустя.

Години наред  главата ми въртеше какви ли не варианти, за да възстановя стопанството, но все не можех да заделя средствата, за да подновя помпата и остарелите инструменти, с които разполагах. Годините си минаваха, в животът ми влезе още един човек, а след време ни се роди и дете. Точно тогава реших, че е време да се заема с дворчето, което ме е изхранвало толкова много години. Исках детето ми да порасне, познавайки истинския вкус на домата и не само.

За да набавя парите, които ми бяха нужни, реших да изтегля бърз кредит и след известно проучване се спрях на MicroCredit. Избрах точно тях, защото те са лицензирана небанкова финансова институция, фигурираща в списъците на БНБ, както и е член на Българската асоциация за потребителско кредитиране (БАПК), в която членуват най-големите небанкови финансови институции, които предоставят потребителско кредитиране на българския пазар. Със сумата, която изтеглих, която разсрочих за период от 12 месеца на равни месечни вноски, успях да стегна стопанството си и вече мога да се похваля с първата успешна продукция.

Продължавам да търся съветите на баба ми, но съм благодарен за това, че ми позволи да обработвам тази така плодородна земя.

Google+ Comments