Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Есенна почивка – защо не?

Есенна почивка – защо не?

В разгара на лятото всеки мечтае само за това как ще си вземе отпуск и ще отиде да релаксира на плажа с чаша мента в ръката. Това е времето, в което се отпускаме от ежедневните задължения, а децата тичат на воля и събират летни спомени. Но защо да не запазим и няколко дни от отпуската си, която да вземем есента?

Някак е прието хората да разпределят отпуската си през лятото, малко през зимата по време на празниците и маже би на пролет, за да слеят някой и друг празник и да получат по-дълга почивка. Есента като че ли е запазена за новото начало. Тогава започва училището, приключват летните отпуски, започват всички нови телевизионни сезони, както и културните събития.

Ето точно с това е свързано и моето предложение за есенна почивка. Началото на септември времето е почти винаги прекрасно и ако съумеете да се организирате добре можете да прекарате няколко наистина чудесни дни, обогатени с много цвят, култура и история в Пловдив. Обикновено с началото на месеца стартира и Есенният салон на изкуствата. Той съчетава в програмата си множество културни събития, които оживяват града и го превръщат в една истинска театрална и културна сцена. Есенните изложби в Балабановата къща, Къща Хиндлиян и Мексиканското изкуство винаги предлагат невероятен прочит на зададена тема от куратора доцент Галина Лардева. Подбраните художници и скулптори са в голяма степен млади, със съвременен поглед върху изкуството и предлагат наистина интересни решения.

За любителите на театъра, точно през този месец се провежда и един от най-големите театрални фестивали в България – Сцена на кръстопът. В програмата ? се включват едни от най-добрите заглавия в българския театрален афиш. За децата става още по-интересно, защото улиците на града стават сцена на един фантастичен приказен свят с улични артисти, представящи огнено шоу, шествие на кокили или предрешени като живи статиу.

Нощта на музеите и галериите, която започна да се случва за първи път в Пловдив, предлага едно богато разнообразие от културни събития е чудесна възможност да се слеете с тълпата и да видите нещо ново, интересно и запомнящо се.

Всяка година в Пловдив се организира и международен камерен фестивал, който се провежда в прекрасната обстановка на Етнографския музей в Стария град. Там можете да се насладите на истински виртуози на класическата музика на световна величина.

Определено септември в Пловдив е прекрасен, цветен и жив и винаги си заслужава да отделите няколко дни от отпуската си и да прекарате време там.

Google+ Comments