Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Скоростта на интернет връзката

Скоростта на интернет връзката

Питали ли сте се някога, коя държава използва Интернет с най-висока скорост ? На мен ми бе интересно и се поразрових малко из мрежата, и не щеш ли открих един много интересен факт, който поставя България сред едни от най-скоростните връзки в цял свят.

Преди 2 години сме били в ТОП 3 с най-висока скорост на сваляне, като,  разбира се, данните се измерват средностатистически. През 2011 година най-бързия Интернет са използвали жителите на Южна Корея, следвани от Румъния, и на трето място – нашата страна, България.

На четвърто и пето място са се наредили Литва и Латвия, а Съединените Американски Щати са били чак на 26-то място в класацията, представяте ли си ? В този случай, по-скоро американците трябва да ни стигнат нас, а не ние тях. Имайте предвид, че тези данни се взимат от 20 милиона компютъра от 224 държави, считам, че са доста обективни.

За миналата година (2012-та) нещата стоят доста по-различно. Челната позиция е заета от Китай и по-точно Хонконг, следван от Южна Корея, а на трето място се нарежда Япония. Нашата страна е доста позиции надолу, в сравнение с 2011-та година, но пак е задоволителна, имайки предвид че сме в ТОП 10. България е на 8-мо място, а на 9-то и 10-то са съответно Израел и Сингапур с малка разлика помежду им.

Америка е изкачила  малко повече от половината от върховете и се нарежда на 14-то място. Освен всички тези статистики съм чувал от познати, че в чужбина не се радват на добър Интернет, което говори много добре за нашата страна .

Не мислите ли ?

 

internet-marketing-strategy-traffic1

Google+ Comments