Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Отрова от син скорпион в България?

Отрова от син скорпион в България?

Наскоро четох в интервю във вестник Уикенд, че в България ще започне да се продава прочутото лекарство срещу рак – отрова от син скорпион, дело на кубинската фармацевтична компания – Лабиофам. В средата на октомври препаратът е бил презентиран в посолството на Куба, в присъствието на много лекари, посланикът на Куба – Тересита Капоте, Светослав Кантарджиев, Елена Банова от фондацията, бореща се с рака – „Неогенезис“ и други.

IMG_5064

Д-р Фабио Линарес от Лабиофам

С такова официално представяне, това лекарство не би трябвало да е поредното разочарование за онкоболните. Четох, че много българи,  сред които и Елена Банова, са ходили чак до Куба, за да се сдобият с него.  У нас то ще се предлага от фирмата към фондация „Неогенезис“ и вече дори може да се закупи в столицата.  Ние ще сме първата държава в Европейския съюз, където лекарството с отрова от син скорпион ще започне да се продава.

Предвид лошата ни здравна система, дано това лекарство даде по-голям шанс за живот на хората, които ежедневно получават страшната диагноза, а те за съжаление, изобщо не са малко. От опит знам как клиничните пътеки могат да бъдат толкова „криви“ и античовечни, че да те откажат от живот дълго, преди организмът ти да е изразходил силите си за борба с болестта, да не говорим колко отчайваща нужда от съвременна техника и методи на лечение имат нашите болници.

 

Google+ Comments