Моят личен блог Лично Сбогом, Алън Рикман ;(

Сбогом, Алън Рикман ;(

a77Z2Qr_700b_v1Днес, скъпи приятели, ви пиша с насълзени очи и тъга на сърцето. Оказва се, че един от най-любимите ми актьори вече не е на този свят. И както често се случва през последните години за тази тъжна новина научих най-напред чрез социалните мрежи. По принцип избягвам да ви споделям за подобни трагедии, но в този случай не можах да си замълча…

Алън Рикман ми е любимец заради конкретно две свои роли. Едната е най-известната му, с която се прочу в цял свят – брилянтно изиграния проф. Сивиръс Снейп от романите за Хари Потър. Другата е по-безизвестна, но също толкова гениална. Гледали ли сте филма Пътеводител на галактически стопаджия от 2005 г.? Може и да не сте, но ако сте чели едноименната книга, вероятно се сещате за онзи симпатичен, но винаги депресиран робот на име Марвин? На мен ми е един от любимците, защото е трагикомично забавен. Именно Алън Рикман озвучава Марвин във филма и го прави по същия изумителен и запомнящ се начин, както изиграва и ролята на Снейп.

Това са двата образа, с които аз ще запомня един от най-невероятните актьори на нашето време! А вие? Коя роля на Рикман се е запечатала във вашето съзнание?

Поклон пред светлата му памет и наследството, което е оставил зад себе си!

Rate this post

Google+ Comments

Tags: , , , ,

2 thoughts on “Сбогом, Алън Рикман ;(”

  1. Лили Потър says:

    Като разбрах какво се е случило, щях да си изплача очите ;((( Този филм, за който казваш не съм го гледала, но в чест на Алън Рикман ще си го пусна още тази вечер.

  2. Graf says:

    Тъжно. Лека му пръст.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *