Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Да си мъж под чехъл

Да си мъж под чехъл

521_webwant-to-doДа ти кажат, че си мъж под чехъл – това е най-големият ужас за един мъж. И мисля, че не е нужно да обяснявам защо. С подобна констатация все едно ти казват, че си слабохарактерен, че оставяш жена си да те върти на малкия си пръст и нямаш волята да защитаваш собствените си интереси.

Така го тълкуват някои от мъжете, но аз имам друга теза.

Именно онези, които казват “Кой аз ли? Не, аз НИКОГА не съм бил и НИКОГА няма да бъда под ничий чехъл!”, са същите, които послушно слушат половинките си и безропотно им угаждат, но дори не се усещат. Те всячески се стремят да бъдат мачовци и вглъбени в собствения си стремеж пропускат малките подробности, които ги превръщат в “мъже под чехъл”. Става дума за това как си тръгват от среща с приятели, понеже половинката им е направила физиономия. Как уж доброволно измиват чиниите си всеки път. Как всеки ден разхождат кучето в 6 сутринта и т.н.

Същевременно имам един приятел, който съвсем открито и честно си казва: Че аз съм под чехъл още откакто сме заедно. Вижте колко е голям, 35 номер е!

И ако го слушате, ще решите, че връзката му е ужасна и никога не бихте искали да сте на негово място. И ще сте толкова далеч от истината… Приятелката му не му държи сметка за нищо. Той без проблем си излиза с тайфата за по бира или за други събирания. Понякога с приятелката му са заедно, но друг път – не в зависимост от компанията и повода. И всеки има доверие на другия. Живеят заедно и уж си разделят домакинските задължения, но неговите са значително по-малко. Тя му готви от любимите храни и гледат общи любими сериали. От време на време му мрънка за мачовете (а коя жена не го прави), но го оставя да си ги гледа. Истината е, че той използва оправданието “под чехъл”, когато не му се излиза или нещо не му се прави. Тогава казва, че жената не го пускала и си остава вкъщи да мързелува или да играе  игри. Или просто да бъде с нея, защото предпочита нейната компания преди тази на който и да е друг.

Така че по мой впечатления, отричаш ли, че си под чехъл – най-вероятно си. Съгласяваш ли се, най-вероятно го правиш, за да дразниш половинката си, с която се разбираш чудесно.

Google+ Comments