Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Трафикът преди и сега. И как Янко Янев ще ни помогне в задръстването?

Трафикът преди и сега. И как Янко Янев ще ни помогне в задръстването?

Защо днес се нуждаем от услугите на адвокати като Янко Янев повече в сравнение с преди 10 години?

Може би не знаете, но Янко Янев е сред най-добрите действащи юристи в областта на застрахователното право в България към момента. Той е учредител на фондация „За пострадалите“ и работи активно в защита на хората, станали жертва на ПТП. Ако срещате проблеми при изплащане на обезщетение или имате спор с брокера си, потърсете помощ от специалист като него.

Сега нека се вгледаме във фактите и потърсим разковничето на проблема с трафика по пътищата.

България върви напред. Бавно, с три крачки напред и две назад, но се случва. В страната ни вече инвестират от не една или две големи фирми. На челно място сме по развитие на аутсорсинг услугите и все повече чуждестранни производители гледат на страната ни като подходящ партньор (само вижте какво се случва в Индустриалната зона около Пловдив). Това, от своя страна, води до конкуренция в пазара на труда, което (надявам се) провокира работодателите да предлагат по-високи заплати и по-добри условия на служителите си. Стандартът на живот лека полека се покачва и кое мислите е първото нещо, което хората искат да си купят? Собствен апартамент излиза малко скъпо, затова се насочваме към закупуване на личен автомобил.

Статистиките от тази година сочат, че броят на колите в България расте средно с по 100 000 годишно. Към момента на всеки 1000 жители в страната ни се падат по 400 автомобила. Това са данни на Евростат, публикувани през юни месец.

Осъзнавате ли докъде ще доведе това? Броят на автомобилите прогресивно се увеличава, а заедно с него и трафикът по улиците. В пиковите часове може да се окаже по-бързо да ходиш пеша, вместо да си зад волана. Шофьорите се изнервят по-лесно, което намаля вниманието им, кара ги да бързат и неволно причиняват ПТП-та. Видимо е, че злополуките на пътя много зачестиха през последните години. Благодарение на тях застрахователният бизнес се развива, но стигне ли се до изплащане на обезщетения след пътно-транспортно произшествие, срещаме спънки. Тогава, а и не само, прибягваме до услугите на адвокати като Янко Янев.

Помислете само: чакате в обичайното сутрешно задръстването и колата ви започва да пуши, някой рязко набива спирачки пред вас и нямате време за реакция, пешеходец пресича на червено и вие неволно го пропускате, имате близка среща с шофьор, който кара с превишена скорост…

Потенциалните опасности са на практика безкрайни. Всичко може да се случи и е хубаво да бъдем подготвени преди нещо да е станало. Моят съвет е, случили се ПТП без значения чия е вината, първото звъннете в КАТ. След това се обадете на застрахователя си, изслушайте го и следвайте инструкциите му. Когато се успокоите, се обадете и на добър застрахователен адвокат, за да поискате и неговото мнение. Аз държа телефона на адвокат Янко Янев в жабката на колата си, за да ми е винаги под ръка. Признавам си, че не винаги съм образцов шофьор, но се старая.

В крайна сметка безопасността на пътя зависи от нас самите, колкото и коли да участват в движението!

Google+ Comments