Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Uncategorized В какво се крие магията на живото изпълнение?

В какво се крие магията на живото изпълнение?

Обичате ли да слушате музика? Вероятно отговорът на този въпрос е почти еднозначен за всички. Но правите ли разлика между живо изпълнение и студиен запис. Мнозина предпочитат да слушат студийния запис, защото е изчистен от допълнителни шумове, а изпълнителят не прави тези “дразнещи” импровизации, които често музикантите правят по време на живо изпълнение.

Това всъщност е майсторството на музиканта. Да могат да направят интерпретация на собствената си творба, така че тя да звучи също толкова добре, колкото и популярното копие. Но много хората, точно това не им допада. Те са свикнали да слушат студийния запис и това им харесва.

Това, което наистина пленява в живото изпълнение е от една страна точно тези импровизации, които правят преживяването още по-силно, защото виждаш майсторството, творчеството… истинските качества на музиканта, когото харесваш. В същото време в живото изпълнение можеш да усетиш харизмата на изпълнителя. Енергията, която той предава на публиката е уникална и не може да бъде предадена по телевизията или по друг начин. Това е най-ценното нещо, което можете да получите от един жив концерт – емоция, породена от приятно музикално пътешествие, съчетано с усещането и заряда, който предава личността на изпълнителя.

Кой беше последният концерт, на който отидохте?

 

Google+ Comments