Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Защо колата е толкова важна за мъжете

Защо колата е толкова важна за мъжете

Има особена връзка между мъжете и техните автомобили. Често те са особено привързани към тях и ги възприемат като членове на семейството им. Аз лично не съм от този тип мъже, но пък имам много такива приятели, които направо полудяват, когато нещо се случи с автомобила им.

А тази привързаност към машината си го обяснявам по чисто животинския признак на мъжете, които обичат да владеят и завладяват, да контролират нещо по-мощно от тях самите и да се чувстват господари. Също така на много повече мъже им доставя много по-голямо удоволствие да шофират, а когато са свикнали с един автомобил и той им служи вярно, това неминуемо прави връзката много по-силна.

Мъжете също така обичаме да се изтъкваме колко по-добри шофьори сме от жените. И това, без да отчитам факта, че съм мъж, е факт. Жените са хора, които умеят да правят по няколко неща едновременно, а в повечето случаи останалите хора, които са покрай тях не могат да разберат какво точно се случва в главите им и често това се пренася и в шофирането им – никой не може да разбере какво всъщност правят.

Но със сигурност за жените колата е просто средство, докато за мъжете е дете, което изисква гледане, поддържане и постоянна грижа.

Вие как гледате на своя автомобил?

Google+ Comments