Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Пътуване “На Стоп”

Пътуване “На Стоп”

Повечето хора обичат да пътуват. И как няма, след като интернет постоянно ни залива с разни снимки и картинки от всякакви интересни места по света. Ще ни се през уикенда да отидем до Истанбул, изглежда ни толкова лесно да отскочим за ден-два до Дубровник, Ниш, Скопие… Обаче ни се ще и нещо по-далечно да видим. Мислим си за Австрия, Германия, Италия, Франция, Англия. Може би дори нещо по-екзотично с полъх от Древния Изток или тайнствената Африка ще ни допадне. А защо да не посетим и Страната на възможностите – Америка!

Толкова много варианти има, сред които да избираме, а същевременно толкова малко време и финансови възможности, с които разполагаме.

590Man Hitchhiker on Busy Road 1Е, по-смелите хора са открили компромисно решение на единия от тези проблеми. Желаещите да пътуват, които не разполагат с достатъчно средства, за да си платят пътните – пътуват “На Стоп”. Застават встрани от пътя, подпират се удобно, вдигат палец и чакат някой услужлив и случайно минаващ човек да спре, за да ги качи. Той ще ги извози за без пари, а стопаджиите ще го разведряват с весели истории по време на пътя.

Да ви кажа често, не съм голям фен на цялата тази практика. Никога не знаеш що за човек се качва в колата ти, или в чия кола се качваш ти самия. Струва ми се малко рисковано… въпреки че аз лично веднъж качих стопаджийка. Момичето излезе доста свястно, но през цялото време ми беше едно такова неловко с нея в колата. Вероятно си падам леко консервативен в това отношение, не знам. Все пак има хора, които цяла Европа обикалят по този начин.

Вие какво мислите за пътуването “На Стоп”? Моето мнение клони повече към “Против”.

Google+ Comments