Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Моята страст – колекционерството!

Моята страст – колекционерството!

Колекционерството е моя силна страст още от моето детство, когато събирах кибрити с най-различни картинки, пощенски марки и какво ли още не, което можеше да се събира. Днес се интересувам от много различни предмети и една от стаите в старата ми къща е отделена само за колекциите ми, които може и да нямат много висока парична цена, но затова пък сантименталната им стойност е огромна.
Наскоро станах член и на Съюза на колекционерите в България. Покрай познанството ми с културни дейци и други колекционери, реших, че и аз искам да се присъединя там, най-малкото, за да общувам с повече колекционери от толкова висок ранг, а също и да се боря с тях по каузите, които се опитват да прокарат в българската култура. Въпреки ограничаващият Закон за културното наследство, те ежегодно провеждат събитието „Другият музей“, който предлага експонати от частните колекции на членовете  и определено си заслужава да се разгледа от всеки човек, който има интерес в културата, историята и изкуството на България. Председателят на Съюза е литературоведът проф. Валери Стефанов, освен това там членуват лица като академик Светлин Русев, Светослав Кантарджиев, а най-големият дарител на НИМ – меценатът Боян Радев допринася за иницативите на сдружението със своите изключително богати и ценни колекции в областта на изкуството и историята ни.

Колекционерството винаги е било и ще бъде моя страст и се надявам, че за в бъдеще ще продължавам да откривам все по-важни за моите колекции предмети – мисля, че контактите със Съюза на колекционерите много ще ми помогнат в това отношение, а аз ще мога да допринасям повече за българското културно наследство, бъдейки част от техните инициативи.

Google+ Comments