Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Как България смаза Гърция в ММА турнир

Как България смаза Гърция в ММА турнир

Сигурно много от вас са гледали по телевизията записа от сблъсъка на ММА бойците на България и Гърция в Банско, който се състоя на 14 декември миналата година в Гранд Хотел Банско. На мен лично ми хареса много – отдавна не съм виждал български спортисти да редят така победи – ако не сте го гледали, спечелихме 5 от 5 мача на турнира срещу Гърция, един от които срещу шампиона им Зураб Зарнадзе.  Гала вечерта беше изключително зрелищна, а събитието добре организирано, с гладиаторски костюми, красиви момичета и всичко, което се полага. Домакини на събитието бяха Андон Атанасов и Паскал Дойчев – управители на Гранд Хотел Банско.

IMG_4026 (Copy)Най-много ми хареса краткият мач на ямболийката Мария Учкова срещу гъркинята Адамопулу Нандиа. Учкова накара гъркинята да се предаде само няколко секунди след началото на мача и така спечели още в първия рунд. Пламен Пенчев, Сотир Сотиров и Георги Стоянов също показаха невероятна техника и успяха да победят противниците си без особена съпротива. Най-голяма бе драмата при битката на Павел Живков с шампиона на Гърция по MMA – Зураб Зарнадзе, който взе надмощие в началото на мача, но живков ловко успя да обърне резултата и да го победи с технически нокаут.

Като цяло ММА бойците ни са един от не толкова многото поводи за национална гордост в спорта в момента. Побеждаваме в почти всички категории и имаме звезди като Кубрат Пулев и Стъки, което няма как да не ме радва 🙂

Google+ Comments