Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Аутлети ли?

Ставало е дума, че съм спортист и турист. И обичам хубавото облекло. За ежедневието може човек да е по-семпъл и да се облича по-евтино, обаче когато става въпрос за спорт и за занимания в свободното време, смятам, че трябва да е максимално комфортно. Затова държа на маркови анцузи и на хубави спортни обувки. Не заради келешлъка и етикета, а преди всичко заради удобството. Е, обикновено се възползвам от сезонни намаления, от разпродажби на стари колекции на значително по-ниски цени, но си държа на марките.

autПо тоя повод искам да споделя нещо, което ми е направило изключително неприятно впечатление – става дума за магазините за маркови спортни стоки, които се наричат аутлети. Какво ще рече аутлет – по цял свят това са магазини, в които известни марки за дрехи или обувки предлагат старите си колекции на изключително ниски цени, често по-ниски и от половината от първоначалната стойност на продукта. Как е обаче при нашенските подобни магазини. Хитруване на дребно, както обикновено се случва с всякакви измислени сезонни и прочие намаления. Предлагат стоки не от миналия сезон, а отпреди три-четири години. Демодирани до крайна степен. При това в почти всички случаи на цени, които са само с двайсетина-трийсет лева по-ниски от реалната. Съгласете се, че двайсет лева отстъпка за маратонки, които са стрували двеста и петдесет, не е никакво намаление.

Е, може ли някой да ми даде разумен отговор на въпроса, при това положение кое може да стимулира един здравомислещ човек да пазарува от аутлет. Стоки отпреди няколко години, символично намалени. Ами нищо. По-добре малко повече пари – и да си с последния писък на спортната мода.

 

 

Google+ Comments