Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Uncategorized За мечтите и сбъдването

За мечтите и сбъдванетоВсеки един от нас има своята голяма мечта. Дали тя е свързана със създаване на семейство, или пък с изграждането на кариера – темата няма значение. Понякога обаче тези мечти се раждат в процеса на нашето развитие и израстване. Посещаваме дадено място и хоп – идва ни идея за нещо гениално. А за да ни се случват подобни „чудеса“, трябва да сме отворени към света и да не се боим да си го представим.

В книгата „Тайната“ има много конкретни примери как чрез силата на мисълта може да се привлече всичко мечтано. Това е супер, но първо трябва да сме открили това голямо нещо, за което сме готови да оставим всичко друго. Защото понякога точно така се получава – за да преследваш мечтата, оставяш всичко сигурно и материално. Именно излизането от зоната на комфорт те води към успеха.

За да разберете практически за какво ви пиша, ще ви дам пример с една вдъхновяваща история. Тя е на последния спечелил „Masterchef” в България. Името ѝ е Мария Жекова и е изключително известна в Instagram средите, защото е и фотограф. И какво става с нея? Първо се престрашава да се яви в конкурс за готвачи и след като събира смелост и опит, се втурва и към голямата си мечта.

Преди няколко години, когато е в едно родопско село само с двама жители, тя зърва сграда, която веднага иска да превърне в ресторант. Той обаче няма да е обикновен, а такъв, който насърчава здравословния живот и промотира планината с душа. Защото както и самата Мария казва – животът на село е истинският. Всъщност тази мечта вече е реалност и ще заработи през пролетта. Ресторантът носи името „Силивряк“ и ако желаете да се вдъхновите за реализация на вашите мечти, го посетете.

Само един смел ход трябва, за да полетите към мечтите и животът да ви да е пълен. Вярно, ще е още по-труден отпреди, но ще има онази сладост, която прави съществуването ни в истинско и стойностно. Готови ли сте?

Google+ Comments