Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Вино и цветяСигурно си помислихте, че този текст ще е силно романтичен и ще ви разкаже някоя красива история с вино и цветя. Аз обаче имам съвсем друга концепция, която е свързана с лятото и е супер тренди. Дами и господа, представям ви новата мода на консумация на бялото вино и розе – чрез комбинирането им с ядливи цветя.

Идеята тук не е просто да си направите плато от сирена, плодове и някакви теменужки. Необходимо е да си набавите невен, лавандула, хризантема, лайка например. След това късате цветчетата им и ги поставяте във формите за лед. Препоръчвам да заложите на такива, които са сърца, диаманти или по-атрактивни. След това залейте с вода и замразете.

След като са готови ледените кубчета, преди сервирането, поставете ледчетата в чашата и долейте с вино. Ефектът ще е много цветен и интригуващ. Сигурен съм, че ще впечатлите всички. А бонусът не е само красота за очите, но и за вкусовите рецептори. Чрез цветята ще придадете повече аромат и вкус на лекото вино и то ще се превърне в още по-свежо.

Разбира се, и тях може да използвате за някоя романтична история, но аз ги прилагам за щурите летни партита на плажа или около някой басейн. Често обаче правя ледени цветни кубчета и ги добавям към следобедната си напитка, напълно заслужена след тежък работен ден. Интересно би ми било вие къде ще ги използвате, за да обменим идеи и може би да ме вдъхновите за нещо различно.

Надявам се, че тази информация, макар и по-различна от всичко до тук в блога, ви е била е любопитна. С този текст реших да въведа лятото, въпреки че има още месец до него. Е, казвам ви наздраве и се надявам заедно да споделим дори и виртуално чаша вино и цветя.

Google+ Comments