Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Uncategorized Устойчивост – думата в модата за 2021

Устойчивост – думата в модата за 2021Според различни проучвания в модния бизнес се оказа, че най-търсената дума от потребителите в сферата е „устойчивост“. Колкото и странно да звучи за година на пандемия и несигурност, именно това очакват и искат хората. Точно затова и 2021-ва е посветена на устойчивостта.

Какво обаче се изисква, за да си устойчив в модата? Това несъмнено е удължаването на живота на дрехите без обаче да се навреди на околната среда. Един от съветите е дрехите да започнат да се разменят между приятели или роднини, за да може да се използват по-дълго. Защото все пак знаем, че те ни омръзват, а и модните тенденции постоянно се изменят.

Удачен вариант е и използването на приложения за покупка или пък продажба на дрехи „втора ръка“. Ако досега това словосъчетание е било плашещо, то през настоящата година ще е във вихъра си. В подобни физически или онлайн магазини могат да се намерят невероятни предложения на световноизвестни марки, които са отлично запазени. Просто се изисква търсен.

Устойчивостта се постига и чрез опазване на околната среда при производство. В момента се разработват платформи, в които може да проверите дали и как любимият ви бранд е еко френдли. Необходимо все повече винимание към начина на опаковка, рециклирането и доставката на самите модни стоки. При някои марки информацията е описана на етиката, но при други – трябва да се поинтересувате.

Модния бизнес обръща и специално внимание на начина на третиране на дрехите, който ще е трендът на 2021. Прането на ниски градуси, зареждането на пералнята с точното количества дрехи, рядкото използване на сушилнята са само някои от порядките, към които е добре да се привикне. За да не попадат мъхчета и влакна от дрехите в канала, е добре да се използва специална иновативна торбичка, която ги улавя и защитава и пералнята.

Google+ Comments