Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Uncategorized Ситуационна връзка или Situationship

Ситуационна връзка или SituationshipКолкото и да пишем, да четем и да се впускаме във връзки, то никога няма да сме съвсем наясно с тях. Аз съм се примирил с този факт, но въпреки това продължавам да се образовам и да искам да знам. Този път и вас ще ви вкарам в света на взаимоотношенията като ви запитам дали сте чували за “ситуационна връзка”?

Терминът идва от английски Situationship и може да се преведе на български като “ситуационна връзка” или “отношение без ясно дефинирано значение”. Те станаха особено актуални около различни знаменитости, които се впускат в тях след развод или по-сериозно обвързване. Такъв пример са Хари Стайлс и Емили Ратайковски.

Но да оставим знаменитостите настрана и да обясним повече за Situationship. Може да се каже, че е термин, който се използва, за да опише отношения между двама души, които не са ясно дефинирани като приятелство или романтична връзка. Това са често временни отношения. Те могат да продължат седмици, месеци или дори години, без да има ясно определение какво точно са те.

В тези отношения често не се говори за бъдещето, за постоянството или за това какво искате да постигнете заедно. А вместо това партньорите се фокусират върху настоящето и момента. Въпреки че те могат да бъдат удобни за някои хора, често могат да доведат до объркване и неяснота. Особено ако едната страна е по-силно ангажирана от другата.

В цял свят има все повече хора, които предпочитат Situationship пред традиционните романтични връзки, но е важно да се отбележи, че те могат да бъдат компромис на липсата на яснота и отчетливост в комуникацията между двама души. А понякога това може да се окаже проблем.

Google+ Comments