Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Uncategorized Шампион по… бой с възглавници

Шампион по… бой с възглавнициСветът ни се измени, а естествено с него се променя и спортът. Не се стремял да пиша на спортна тематика, но пък нали затова е блогът ми – да се предизвиквам. И както може би сте чули, от Олимпийските игри отпада спортове като вдигане на тежести и бокс. Но на тяхно място се зараждат други. Аз обаче се изненадах от появата на тотално нов спорт в САЩ – този на бой с възглавници.

Това не е детски двубой, който цели забавление. Всъщност е напълно реална дисциплина, в която участват утвърдени ММА спортисти. Те отново излизат на ринга и имат право да си нанасят удари само с възглавница. По този начин се избягват неприятните кървави ситуации, до които се достига от други бойни спортове.

Участниците в боя с възглавници излизат отново предпазени с протектори. Тяхната цел е да си нанесат колкото се може повече удари за повече точки. В края на материала ще ви добавя и видео, което може да изгледате, за да придобиете представа за начина на случване на двубоя. Аз супер много се забавлявах на кадрите, направо ме върнаха в детството.

Въпреки че дисциплината е нова в света на спорта, то тя вече има своите световни шампиони в категориите за мъже и жени. Това са бразилка и американец, които освен титла, получават и не малка парична награда. Затова ако и вие сте добри в боя с възглавници, може да се включите в надпреварата. И кой знае скоро може да има и българин световен шампион в тази атрактивна дисциплина. Желаещи да се запишат?

Видео с най-доброто от професионалния бой с възглавници: https://www.youtube.com/c/FightPFC

Google+ Comments