Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Uncategorized Нова година, нов сериал

Нова година, нов сериалЕто, че вече официално дойде 2023 г. Ако мислите по екзистенциални теми тепърва нахлуват в главата ви, то значи сме на една вълна. Именно мислите за живота ме подтикнаха да търся и нещо по-различни. За мое щастие го открих много бързо и то в сериал от само 6 серии.

Той носи релаксиращото име „Белият лотос“. Първоначално свързвах заглавието със сюжет, който се развива на курорт в Тайланд например, но се оказа, че съм далеч от реалността. Всъщност историята с свързана с почивка на няколко семейства, която обаче е повече преживяване на себе си.

„Белият лотос“ първоначално започна малко скучновато за мен. Сериалът не е наситен от експресивни действия, а точно обратното. Има драма, има врем за мисъл, има музика, кадри, красота и грозното в отношенията. Определено след третия епизод има раздвижване и може да се изгради една представа за героите, проблемите им и парадокса от рая, в който се намират.
Мен ме накара да се замисля за това къде се намирам в живота си и дали тези, които гледам на екрана са вулгарно далеч от действителността ми?

Явно не само аз откривам в този сериал дълбок смисъл, защото той е номиниран за наградите „Еми“. Наистина успехът му е голям, защото само за 2 сезона и общо 13 серии се постига истинско въздействие върху зрителите. Ако искате да го изпитате, просто го гледайте. Общо ще ви отнеме не повече от 12 часа от живота ви. А в началото на годината може да даде и тотално нова посока. Готови ли сте?

Google+ Comments