Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Uncategorized Как влияе съвременната музика на младите поколения?

Как влияе съвременната музика на младите поколения?Все по-често се заслушвам в текстовете на модерната в момента музика и оставам повече от втрещен от нещата, които се “възпяват” в нея. То не са масова употреба на наркотици, подтикване към насилие и нещото, което най-много ме притеснява на момента, в който чуя подобен тип музика е, че всичко това се приема като нещо нормално и дори се изтъква като преимущество на успелите хора.

Първосигналната ми реакция беше възмущение. После се замислих, че вече съм на такава възраст, в която е нормално подобен тип неща да ми правят впечатление и да правя връзка между културата, която се възпитава и бъдещото поведение на младежите, които слушат тази музика. Но в интерес на истината когато ние съзрявахме, също слушахме подобен тип музика с подобни текстове. И това не се е отразило на поведението ни в обществото. Смея да твърдя, че всичко при мен и моя кръг от приятели и познати е зависило от възпитанието, което сме получили от родителите си, учителите си, а музиката е била просто средство, благодарение на което да се забавляваме и да си прекарваме добре. Не ни е стигала до толкова емоционалната интелигентност (поради липсата на житейски опит) да направим някаква дълбока връзка между текстовете на песните, които слушаме, и начина, по който би трябвало да се държим в обществото.

Аз лично не съм правил подобни връзки на тази възраст… а смятам себе си за средно-интелигентен човек. И много силно се съмнявам някой от младежите да си мисли, че тези текстове отразяват някаква реална действителност. Искрено се надявам тази музика да не повлиява наистина на поведението на младежите, а те да следват възпитанието, което родителите им се опитват да им дадат.

 

Google+ Comments