Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Uncategorized Как да изградим силен характер – част 2

Как да изградим силен характер – част 2Както ви обещах, вече подготвих и втория материал за изграждане на силен характер. Надявам се, че сте успели да стартирате процеса по укрепването и да продължите стъпка по стъпка, смело напред.

От редицата източници, които прочетох за проявяването на характер, събрах още няколко съвета, които могат да са ви полезни. Четете, а след това и ги проверете като ги приложите. Успех!

  1. Не се страхувайте да вземате решения. Бъдете смели, когато вземате решения, не съжалявайте по-късно за нещо, което сте могли да направите. Важно е да предприемете действие, вместо да стоите апатични и безучастни. А и колкото повече избори правите, толкова по-лесно се научавате кои са правилните за вас.
  2. Контролирайте чувствата си. Винаги използвайте разума, медитирайте и преосмислете преди да направите каквото и да е. Оценете както положителното, така и отрицателното, направете равносметка и чак тогава предприемайте някакво действие.
  3. Не бързайте и в стресови ситуации никога не губете хладнокръвие. Въпреки че някои ситуации могат да ви изнервят и да създадат безпокойство, никога не губете обладание. Необходимо е да се фокусирате върху това да се изправите срещу ситуацията смело и сигурно.
  4. Бъди позитивни. Винаги търсете светлата страна, дори при най-лошите проблеми. Само така ще може да откриете правилен изход.
  5. Живейте живота с радост. Използвайте чувството си за хумор, за да се изправите пред онези проблеми, които ви терзаят. Няма по-добър начин да изградите характера си от това да се посмете над себе си. Когато приемате всичките си недостатъци с усмивка, след това няма да има човек, който да може да ви накара да се почувствате несигурни.

Google+ Comments