Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Живот на фастинг

Живот на фастингСигурно сте чували един от последните актуални хранителни режими – фастинг. Но този текст не, няма да е за него. Няма даже да има общо с начина на хранене, а ще бъде за промяната във философията. Тази на начина на живот. С осъзнаването, че порастваш и че не всичко е тук и сега.

Не ме разбирайте погрешно. Аз също съм фен на младежкия дух и запазването му до дълбоки старини. Но смятам, че с напредване на годишнините трябва да се постигне една осъзнатост и преценка на риска. Точно затова реших да се откажа от вредните си навици – да оставям всичко и да се втурвам в поредното приключение. И тук не става дума само за партита и пътувания, а дори за посещението на магазини или смяна на работата.

Всъщност сега съм в друго приключение, в което се вълнувам от липсата не нещо вълнуващо. Фастинг – без бързо приемане или предаване на емоции, глад за тях, за да се възстановиниш душевно и физически.

Сега ще ви дам и пример. Вече отделям средства не за фенси дрехи, а за това да си направя хюга дом – с ароматни свещи и рози. На тях се наслаждавам сама у дома. Лягам в чистото си легло, отделям време за чистене и приготвяне на домашна храна. За някои това е скука, за мен е новост. А също е и много приятно, защото изследвам нова страна от живота си.

Пробвайте и вие. Може и да ви хареса. Стига вече сме гледали да изцедим всичко от живота, защото накрая изтощените сме ние. Предизвикателства дебнат всякъде. Забавете темпото и дайте на режим фастинг.

Google+ Comments