Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Защо професионалният имейл трябва да е направен професионално

Защо професионалният имейл трябва да е направен професионално

Честно казано, изумявам се понякога на хорските постъпки. Казвам ви – ставам свидетел на такива нелогично действия, че се чудя чий гениален ум е имал пръст в текущата ситуация.

Ето, пример. Пътувам си аз днес в колата и както спирам на един светофар, гледам автомобила пред мен. На задната му броня виждам залепени надписи с нечий адрес, имейл и телефон. Мейлът беше с името на непозната-за-мен-фирма@gmail. Гледам и не вярвам на очите си! Питам се, добре де, хубаво ще се свържа аз с теб, но с каква цел? Как ще си ми полезен, с какво се занимаваш? Нямаше други данни за конкретната фирма, каква е дейността й или друга важна информация. Според мен не е толкова трудно да се лепне стикер с текст “брокер на недвижими имоти”, “търговец на ВиК части”, “изработка на уеб сайтове”, “кетъринг” и т.н. Такива стикери се изработват по поръчка и едва ли са много скъпи, носят ценна информация.

replying-business-email-queriesДругото, което остави негативно впечатление у мен е, че очевидно професионалният имейл на тази фирма е ригистриран в gmail! Знам, че това е удобна поща, и аз имам такава. Но я използвам само за лични цели, а не за професионални. Според мен всяка уважаваща себе си компания трябва да има сайт, в чийто домейн да се съдържа името й. Да предположим, че то е Stars food – направете си тогава сайт с домейн starfood.bg, а пощата ви да е [email protected]. Това е много по-професионално, показва, че сте сериозни и държите на корпоративната си репутация. Без аз да съм специалист по темата, ви казвам, че такива неща се забелязват и както е в моя случай – оставят негативно впечатление у потенциалния потребител.

Google+ Comments