Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Защо обичам да мечтая?

Защо обичам да мечтая?

sayings on dreamДнес съм в настроение да си изливам душата, така че избрах тема, която ми е твърде приятна. Обичам да мечтая, да летя в облаците, да се нося по вълните на собственото си въображение. Защо ли? Може би, защото само така мога да изградя идеалния свят, в който искам да живея. Мечтаенето най-често се случва вечер преди да заспя. Тогава е най-подходящото време заради тишината наоколо.

В света на въображението може да си всякакъв. Днес съм успешен адвокат в Бостън, нещо като Али Макбийл, утре съм в къщата ми край езерото и седя на беседката. Развивам собствената си история от начало до край, сама диктувам правилата на играта и развоя на събитията. Харесва ми да витая в моя си свят, независимо какъв ще е той днес. Все пак аз съм го измислила, което значи, че ще е нещо приятно и в никакъв случай потискащо. Може да се каже, че това е зоната ми за релакс. Всъщност, така като се замисля, май по този начин си почивам най-ползотворно.

Понякога ми се случва да се отплесван дори, когато съм сред хора, тъй като разговорът не ми е интересен. Тогава пак се отнасям нанякъде, посоката не ми е известна дори и на мен самата. Ще се учудите какви неща ражда мозъкът ви, повярвайте ми. Но има и една не толкова приятна страна – връщането към не толкова красивата действителност. Аз съм се научила да разграничавам двете неща. И за да не ме разберете погрешно, искам да добавя, че не живея в света на мечтите постоянно, или в някаква илюзия, просто това е моят начин да разпускам.

Google+ Comments