Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Защо не срещаме половинката си?

Защо не срещаме половинката си?Имам приятелка, която е на чудесна позиция в работата, разполага със собствени жилище и автомобил, има супер приятели. Общо взето може да се нарече щастлив човек. Но тя има една голяма болка – вече е на 35 години и още не е срещнала сродната си душа. Оказа се, че това е проблем за много хора и затова си позволих да направя мой анализ по темата.

Някъде бях чел, че любовта трябва да си я изстрадаш. Това е философско твърдение и според мен означава, че трябва да си преминал през различни изпитания, за да си готов за сродната си душа. Все пак само така ще може да я оцениш и задържиш в живота си. Но не винаги тази максима е вяра и в живота ти се появява любовта, която те учи.

Ако обаче трябва да бъда малко по-конкретен и да фиксирам на няколко причини, които в моите очи, най-често са причина за отблъскване, то ще се огранича до три. Започвам отзад напред и в класацията ми това е прекаленото бързане. Също като моята приятелка се притесняваш, че годините напредват и трябва да си намериш човек. Това те кара още на първите срещи да поставиш картите на масата и да се лишиш от сладостта на любовта.

Втора причина, която може да попречи да срещнем половинката, е проблемът с доверието. Той може да се дължи на изпитания от детството или на несполучлива предишна връзка. Също така може да се изяви и в две направления – да сте прекалено доверчиви или изобщо да не може да делегирате отговорност на другия. Прекалено съмнение във всяка крачка на отсрещния го задушава, а прекалено доверие може да изиграе лоша шега.

Стигам и до номер едно. Според мен най-вероятно е да не срещнем половинката си, защото имаме прекалено големи очаквания. Това означава, че изграждаме представа за човека до вас – за качества, визия, поведение. Но те са нереални и няма човек, който да ги притежава. Затова когато срещнете човек, вие се опитвате да ги откриете и ако няма тези качества, просто го отписвате. А ако това е вашият човек и вие го отпращате, защото не се вписва в измисления ви свят?

Google+ Comments