Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Видеонаблюдението вече и през смартфони

Видеонаблюдението вече и през смартфони

Лесно е човек в днешно време да си направи видеонаблюдение, понякога може да са нужни само един компютър и уеб-камера, които да записват, и един смартфон, с който човек да поглежда от време на време камерата и да наблюдава положението у дома.

Наскоро разбрах, че имало и по-специални приложения за смартфони, чрез които можело не само да се гледат охранителнитекамери, ами и дасеследизакрадци, необичаенпородасишум и други. Мисля, че това може да е страшно удобно за всеки, който като мен се притеснява да оставя дома си празен дори за час.

smartphone

Попитах мой приятел, който работи във фирма за видеонаблюдение и той ми сподели, че в днешно време всички камери, които могат да предават по интернет, могат и да бъдат гледани през смартфона и наистина има приложения, които могат да анализират сигнала и да алармират в случай на заподозрян проблем. И все пак, този вид мобилни устройства обикновено не разполагат с постоянен и неограничен достъп до интернет, поради което човек едва ли може да разчита единствено на тях, ако трябва да се охранява по-сериозен обект.

Не че съм маниак на тема сигурност, но смятам, че би ми било по-спокойно ако мога да хвърлям по едно око на дома си от време на време и дори си мисля да опитам схемата с видеонаблюдението през смартфона ми. Дори вече поразгледах няколко камери и си и избрах една доста подходяща. А вие бихте ли си инсталирали камери у дома или само аз съм с това „психично отколонение“? 🙂

camerata

Google+ Comments