Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Трябва ли мъжът да разбира от всичко?

Трябва ли мъжът да разбира от всичко?

Наскоро бяхме седнали с един приятел на по биричка и си приказвахме на различни теми, той е женен, но все още няма деца. Зачекнахме темата за това, че у тях всичко си прави самичък. Когато става дума за ремонт, поддържане, поправяне, за всичко той се грижи.

electricity

Дали трябва да е така наистина ? Ние българите сме свикнали всичко да си правим сами и едва бихме стигнали някога до услугите на някоя фирма за нещо.

Аз например съм чувал, че в повечето страни на запад, ако им изгори крушката не я сменят сами, ами се обаждат на фирма, която да дойде и да замени старата с нова. Е, извинявайте но това за мен е прекалено. То една крушка, ако не можем да сменим, значи нищо не можем.

При въпросния ми приятел обаче нещата далеч не са свързани само със смяна на крушка. Понеже много пъти, когато няма какво да правя ме е викал да му помогна, аз съм бил свидетел как оправя всичко у тях.

електричество

Жена му сигурно е най-щастливата, защото знае, че има човек, който ще оправи всички бъркотии в дома. Той си измаза стените, тавана, боядиса ги, по електрическата система всичко си сменя самичък, изобщо мъж за всичко. Чудя се дали така трябва да бъде всеки мъж,  или просто на него му доставя удоволствие да го прави и няма доверие на някой друг ?

Google+ Comments