Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Трудно е да впечатлиш младите днес

Трудно е да впечатлиш младите днес

temp-work-dont-impress-me-muchВ днешно време десетки и стотици фирми ни облъчват постоянно. Всяка компания се бори за вниманието на потребителя и особено за това на младия потребител. В тази връзка се правят изследвания кое влия най-силно на хората, коя реклама е най-ефективна и т.н., като междувременно не спират да ни облъчват по всевъзможни начини. По телевизията, във вестниците, списанията, позиционират ни разни марки по филмите, правят се кампании и игри. Да не споменавам и Интернет, където рекламите буквално изкачат отвсякъде.

Ако малко по-възрастните хора все още се впечатляват от средствата на рекламистите и стратегиите, които те прилагат, то имам чувство, че на младите подобни тактики им влияят все по-слабо. Някак си се научават да не “виждат” рекламата, която им се  предлага по традиционен начин. По-склонни са да обърнат внимание на нещо, което им се представя нетрадиционно и различно.

Мисля, че това идва още от детството им. Именно в подрастващите си години младите се запознаха с компютрите, свикнаха с технологиите и ги приеха като част от ежедневието си. Не се впечатляват от машината, защо тогава да се впечатляват от рекламата, която им се пуска на нея? Обратно, някой по-възрастен човек, който не е хващал таблет в ръцете си до сега, ще се загледа дори да му пуснете да гледа 10 реклами една след друга. На него просто му се интересно как работи това “чудо” и какво може.

Ако разсъжденията ми са правилни, значи рекламистите имат много работа за вършене и много фактори, с които да се съобразяват.

Google+ Comments