Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Радиото на работа ме побърква

Радиото на работа ме побърква

no-radiosАма понякога и най-малките неща могат да ти опънат нервите, нали? В последно време и не знам по чия идея на работа започнахме да слушаме по-често радио. Всичко добре, по принцип съм ок и нямам проблеми, но точно тази станция, която са избрали, малко ме побърква. Въртят едни и същи реклами през половин час и имам чувството, че в плейлистата си разполагат само с 5-6 писни, които са пуснати на режим shuffle. Що за радио е това, чудя се? Нима някой може да го слуша за по-дълго време от няколко часа и да остане безпристрастен?

Иначе и аз обичам музиката. Редовно си слушам такава пред компютъра, но със слушалки и по-разнообразни парчета. Харесвам и онези 1-часови компилации, които са с чил-аут звучене и по-релаксиращи, по-неангажиращи и звучат някак си фоново. Като ги слушам, успявам да се съсредоточа по-лесно и да работя по-качествено.

Обаче това въртене на едни и същи песни и досадни реклами между тях направо ме побърква. Не мога да си събера мислите и да работя със същия интензитет като преди. Не знам дали само при мен е така, или и колегите ми имат подобен проблем… аз обаче възнамерявам да повдигна темата. КПД-то ми спада, а от това страдам както аз, така и работодателят ми!

Мисля, че най-разумно е, ако всеки си има компютър със слушалки в офиса и си пуска каквото му се слуша. Такава музика, която да кънти навсякъде, е удачна през почивките, докато хапваме или ако на никой от нас не му се налага да осъществява по-висша форма на интелектуален труд.

Google+ Comments