Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Работата – любопитно

Работата – любопитноВ експеримент беше наблюдаван любопитен факт. Въпреки че прилаганото правило беше по-малко почивка и повече работа, здравето на участниците ставаше по-добро. Също така беше установено, че след като работили неспирно сравнително дълъг период от време, като например 90 минути, по дадена тема, включилите се в експеримента показали по-малко сигнали за умствена умора и повече спокойствие, отколкото ако бяха работили 45 минути.

Причината е следната. На ума му е нужно малко време, за да развие интерес и да се активира, за да заработи над дадена тема и да достигне състояние на ползотворна работа. Ако през това време той бъде прекъснат, не само се губи период от плодотворната работа, но и прекъсването води до неприятно усещане, което е подобно на умората.

Умора също се получава при извършване на работа, която е неподходяща за индивида. Подходящата работа намалява изтощението заради удоволствието, изпитвано от самата работа. Следователно двете причини за умората са неподходящата работа и преждевременното прекъсване на работата.

Google+ Comments