Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Против настинки – джинджър, мед и лимон

Против настинки – джинджър, мед и лимон

IMG_7785-1024x851Както всички добре знаем, есента е сезонът на настинките. Не знам как е при вас, но аз на няколко пъти вече усещам, че, аха, и да се разболея. При първото подсмърчане или болки в гърлото обаче, взимам превантивни мерки. Приготвям си от т.нар. ми “вълшебен елексир” и веднага се изправям пак на крака. Този елексир е изключително лесен за приготвяне, но няма да крия от вас – не е никак приятен на вкус.

Необходимите ви съставки за него са: корен от джинджифил, прясно изцеден сок от лимон и пчелен мед. Като количество ви е достатъчно да настържете около 2-3 супени лъжици джинджър. Не прекалявайте, за да може да го хапнете всичкия. Изстискайте сока от половин лимон и добавете една супена лъжица мед. Трите съставки се разбъркват заедно до получаване на еднородна смес. След това идва ред на най-трудната част: да изядете този “вълшебен еликсир”. В началото не е толкова неприятен, но щом преглътнете, ще усетите колко горчи и буквално започва да пари от гърлото, та чак до стомаха ви. Изяжте сместа максимално бързо и не правете почивки през това време. Пригответе си два чаши с вода, за да изгасите току що настъпилия “пожар” в устата ви.

Знам, че тази процедура не е много приятна, но наистина действа противъзпалително и помага в борбата срещу сезонния грип. Джинжифилът има много силно антибиотично действие и се бори с микроби, срещу които дори някои хапчетата са безсилни. Медът е силен антиоксидант, а лимонът е богат на витамин С. Сместа от тях е мощен имуностимулант, който да подсили тялото ви по естествен път. От личен опит ви казвам, че помага, и ви съветвам това да е първото действие, когато да предприемете, ако усетите надигащия се у вас грип.

Google+ Comments