Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Приятелите буквохолици

Приятелите буквохолици

73f6aaa1e88907d0f7f31d1d662c3e7bВсички имаме такива. Това са онези хора, които винаги четат нещо ново. Все са в течение с новите книги, филмите по книги, от личен опит знаят, че филмът е по-хубав от книгата, и все си купуват нови четива с надеждата да стигнат и до тях, след като приключат със сегашната си кула от книги до леглото. А тя е същинска Вавилонска кула, готова всеки момент да се срути.

Такива приятели са безценни. Ако нямате някой буквохолик до себе си, намерете си по спешност и не го пускайте да си отиде лесно.
Защо?

Защото са живели стотици животи за много кратко време. Житейският им опит е много по-богат от този на останалите ви приятели макар и да не е опит от първа ръка тип изпробвано – (не)работещо, пак е безценно.

Буквохолиците са претрупани и истории, мисли, цитати, примери. Те могат да ви дадат насока на действие в дадена ситуация. Разбира се, мнението им няма да е като изказано от професионалист, но ще е приятелско и разумно. И гарантирано ще се заслушате в това, което ви се казва, защото буквохолиците знаят как да го кажат. На тях мозъците им вече работят по различен, може би малко шизофреничен начин. Да се поставят на чуждо място вече им е почти генетично заложено.

Буквохолиците между другото си падат малко аутсайдери. Не изгарят от желание да се показват пред обществото и имат по-малко, но искрени приятели. Затова може и да ви е трудно да намерите такъв веднага, но повярвайте струва си. Търсете ги усърдно в книжарниците и библиотеките, ще ги познаете по съсредоточения поглед и неизбежното присъствие на книга някъде много близо до тях.

Google+ Comments