Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Поемането на риск

Поемането на риск

riskЗа да поемеш риск се иска голяма доза смелост. Не само това, но по пътя , по който тръгваш ще имаш големи препядствия, при които ако оцелееш, то значи риска си е струвал и си по-силен от него. Заради тези препядствия трябва да бъдеш зареден с много търпение, упоритост, борбеност и мотивираност. Все по-рядко хората се решават да направят нещо рисковано и предпочитат да си останат в същото положение в каквото се намират в момента.

Аз смело мога да твърдя, че съм от другия тип хора, които биха рискували в името на своята цел и това, което наистина искат да постигнат в живота си. Докато не се пробваш няма как да си сигурен, че ще успееш или че няма. Времето ще ти отговори на всички въпроси, които те измъчват преди да си поел риска. Именно заради това не си губя времето, а решавам на момента нещата и действам.

След време като се върна назад, ще осъзная дали си е струвал риска или всичко е било напразно. Разбира се има ситуации, в които трябва наистина да премислиш нещата и сериозно да се замислиш за решението си. Не можеш веднага да решиш как да постъпиш за напред и кой път да поемеш. Просто трябва да си дадеш ясна представа за това, какво ще вложиш и какво ще получиш в замяна. За някои неща си струва да дадеш повече, отколкото ще получиш, но за други не.

Всеки сам преценя колко е голям риска и дали си струва да се поеме. За мен обаче едно е сигурно, докато не рискуваш, не можеш да знаеш дали ще спечелиш.

Google+ Comments