Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Персонализирайте… своя онлайн свят

Персонализирайте… своя онлайн свят

Смартфони, таблети, компютри, социални мрежи, акаунти, пощи, профили, блогове… и какво ли още не. Дигиталният свят, който обитаваме, нараства толкова главоломно и непрестанно, че, ако не го персонализирате, както трябва, е много вероярно да се загубите в него.

onlineПредставете си да имате най-нов модел смартфон, но да нямате gmail и да не можете да сваляте приложения. Ужасно, нали? Да, но имам познат, който отказва да се регистрира в Google и следователно не може да се възползва от предимствата на подобен акаунт. Ползва си фабричните настройки и от моя гледна точка не може да се възползва от пълния капацитет на телефона си. На него обаче така му харесвало и се инати, та инати.

Сега си представете, че не можете да нагласите настройките си за поверителност във facebook или в която и да е социална мрежа, в която сте се регистрирали. Или, ако не можете да смените информацията, която споделяте там? Кошмар, нали? Всеки да има достъп до ваши снимки и данни и да не можете да промените това? Но всичко до тук са неща, което се управляват чрез персонализация и действие от ваша страна.

Ами, ако аз не можех да си редактирам паролата за блога, защото някой злонамерено ми я е разкрил без да знам? Ами, ако не можех да си синхронизирам служебния си мейл към телефона? Знаете ли на колко важни писма щях да забавя отговора? Много примери има още, нека не изпадаме в досадни подробности. Мисля, че схванахте идеята и значението на това да не подхождате лекомислено към онлайн присъствието си.

Google+ Comments