Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Първата “самоунищожаваща се книга”! Хм… какво?

Първата “самоунищожаваща се книга”! Хм… какво?

Попаднах на изключително любопитна новина, която нямаше как да не споделя в блога си. Джеймс Патерсън, автор на криминални поредици, създава първата “саморазрушаваща се книга”. Е, не я създава той конкретно, но в случая по-важна е същността на идеята. В края на януари, което е в близко бъдеще, писателят пуска в обръщение по книжарниците най-новия си роман с име Private Vegas. Рекламната кампания на книгата включва нестандартна кампания, каквато по думите на Патерсън се реализира за първи път.

Идеята е, че 1000 души сред феновете на писателя ще имат възможност да изтеглят безплатно електронно копие на книгата. Къде е уловката ли? Това копие ще се саморазруши след точно 24 часа. Брояч ще отброява оставащите минути на всеки от “избраните” читатели. Все още не е ясно (или аз не сам разбрал) как точно ще се случва това саморазрушение на е-книгата, но лично на мен ми е любопитно за какво става въпрос.

Определено кампанията и цялата идея зад нея е нестандартна и мога да кажа, че подкрепям подобни начинания. Книгоиздатеският бизнес има нужда от подобни екстравагантности, за да може повече хора да обръщат поглед към книгите. Надявам се и у нас да станем свидетели в близко бъдеще на подобни различни кампании, които привличат общественото внимание.

 

Google+ Comments