Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Oрлин Алексиев за мечтите

Oрлин Алексиев за мечтите


Орлин Алексиев

Като председател на Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд СУ СОПФ), Орлин Алексиев е известно лице в България, но малко хора го познават наистина.

Той е председател на СУСОПФ от 2011-а година. Самият Фонд се занимава с акумулирането на средствата от продажбата на общинско имущество (за град София) и разпределянето им по проекти на Столична община. Постът му е отговорен, тъй като Фондът финансира проекти и програми за развитие на ключови обекти, важни за  цялото население на столичния град като  училища и детски градини, здравни заведения, пътна инфраструктура и прочее.

Всъщност Орлин Алексиев е общински съветник за трети пореден мандат и е председател на Постоянната комисия по финанси и бюджет и член на постоянната комисия по икономика и собственост на Столичния общински съвет.

Личният му живот е свързан с автомобили и страст към офроуд надпреварите. Любимото място е Мароко. Той свързва тази дестинация с чувството на свобода и през последните години не пропуска да го посети. Дори преди няколко години, когато отпразнува 50-ата си годишнина, той посвещава темата на събитието именно на Мароко. В украсата присъства пустинен пясък и всички малки детайли, които да пренесат гостите в така обичания от Орлин земен Рай.

Сред най-любимите му занимания е карането на бъги в пустинята, заради усещането за неограниченост и спокойствие. Участието му в рали Дакар не е случайно –  той много време иска да сформира български тим и само година след като го прави, а финишира успешно  и  отбелязва най-доброто време за България в този спорт.

Орлин Алексиев има една неосъществена мечта – да изкачи връх Еверест. Казва, че до сега не я е осъществил, заради семейството и любящата му съпруга. Въпреки любовта си към адреналина, тази към семейството му, разбира се, надделява.

Орлин Алексиев е щастливо женен и има две деца – син и дъщеря.

Споделя откровено, че дъщеря му е най-голямата слабост.

Да пожелаем на Орлин все повече успехи и в професионален, и в личен план, с които да ни радва, и здраве за него и семейството му.

Google+ Comments