Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Море ли бе да го опишеш

Море ли бе да го опишешТази година планирането на отпуски е мисия почти невъзможна. Затова с жена ми решихме да вземем почивен петъчния ден и за уикенда да се отправим по родното ни Черноморие. Дестинацията бе Созопол, а настроението повече от приповдигнато.

Тъй като навсякъде по медиите тръбят, че по нашето море няма туристи и всичко е празно, решихме да не се ангажираме с предварително запазване на хотел, а да си намерим нещо на място. Първо искахме да открием хубав плаж, а след това, някъде около него и място за преспиване. Няма да ви лъжа, това наше действие бе голяма грешка.

При пристигането на морето, заложихме на плаж Каваци около Созопол. Всичко там бе пълно, едвам намерихме свободен чадър, под който да се пъхнем. Радвахме се на морето, пясъка и слънцето и изведнъж дойде залеза, с който и ние трябваше да се впуснем в търсене на хотел. Обиколихме всички прилежащи къщи за гости, бунгала и каквото се сетите – пълно.

Отправихме се към друго любимо място – плаж Градина. Последва ни същата съдба. Пробвахме в Черноморец – нищо прилично нямаше. С настъпването на вечерта влезнахме в Созопол с последни сили. Градчето бе пълно с хора и надеждите ни се изпариха. Все пак успяхме да намерим хотел, който не бе близо до морето, но имаше легла и баня.

На следващия ден станахме рано и решихме отново да се завърнем на Градина. С голяма изненада установихме, че дори няма къде да паркираме колата си в около 9:30 часа сутринта. В крайна сметка намерихме едно свободна място на завидно разстояние от плажа. При наближаването на ивицата обаче изненадата бе още по-голяма – платената зона с чадъри бе заета, а свободната изобщо не бе свободна. Хубавото е, че все пак има и дървета около плажа и се настанихме там. В близките барчета чакахме на опашки за вода и свежи напитки, а нови хора непрекъснато идваха. На третия ден плажната ни дестинация бе централният плаж в Созопол, който също преливаше от народ.

Тръгнахме си презаредени – хем изненадани от наплива, хем щастливи, че в България има туризъм. Може би ние избрахме най-актуалния курорт за сезона и затова имаше толкова хора, но ми се иска наистина на Черноморието да е така и български граждани да се радват на български плажове.

Google+ Comments