Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Можем ли да пестим?

Можем ли да пестим?

От ден на ден спестяването на средства става все по-трудно и дори невъзможно. При повечето домакинства едва се смогва със сметките и разходите и в повечето случаи има лишения от едно или друго удоволствие.

Ето защо ми е чудно как възрастните хора успяват да заделят пари за черни дни, както се казва. При положение, че масово получават пенсии в размер на 200-300 лева, не мога да си представя как от такава сума им остават пари, които да кътат.

saving

Да не говорим, че някои уж нямат пари, пенсията им е малка и не стига, пък когато им се обадят по телефона и се представят за техни близки и заявят, че трябва да донесат 5000 лева, веднага ги намират и са готови да им ги дадат. Явно по-старото поколение са свикнали да пестят и умеят да ценят стойността на парите. Те се лишават от неща, които са от първа необходимост с една едничка цел – да могат да заделят на страна някой друг лев.

Не само при възрастните е така, аз познавам и млади хора, които правят всичко възможно да икономисат и да събират пари. В това няма нищо лошо, но пък от друга страна не може да загърбиш всичко хубаво в този живот и да се вманиачиш в събирането на пари. За сега имам няколко неуспешни опита да събера пари, а Вие успявате ли ?

Google+ Comments