Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Много красиви жени, много модели

Много красиви жени, много модели

london-event-hostesses-hire-a-corporate-hostessЗдравейте! Днес ще засегна една доста непривична за мен тема. Моделството или по-скоро моделството в България.
А защо? Ето и малко предистория. Седя си на компютъра, изпаднал в лека творческа криза, чудейки се дали да драсна поредните общи размисли и страсти, надигнали се в душата ми, дали да пиша някой лек и забавен пост или да изразя възмущението си по редицата теми, които лансират в новините. Признавам, че имам доста да храня родните политици, но в блога си гледам по-премерено да ги правя тия неща, защото все пак това си е моето виртуалано пространство и искам да е ведро и забавно. Искам по-скоро да разказвам, а не да анализирам. Днес обаче ще направя и двете, защото ровейки се в мрежата попаднах на една модна агенция. Не я бях чувал преди. Предполагам е от онези, които правят сесии на момичето и пускат портфолиото му в мрежата. Ако рекламна агенция, чиито клиент е луканкопроизводител има нужда от промоутърки – там трябва да се търсят.

Та по страниците, разглеждайки с типичното мъжко любопитство момичетата… какво да видя?! Точно една след друга са две мои бивши съученички. Наистина се изненадах. Явно са се снимали след като завършихме гимназия и сега гледам, че са отбелязали в сайта, че искат да участват в реклами, филми и модни каталози. Започнах да чета подред с какво искат да се занимават и другите момичета и ето, че нещата се повтарят при почти всички хубави лица. Забелязвате как ги разграничавам нали. Вярно, че в сайта има всякакви – от караконджули до красавици, но като цяло повечето момичета изглежадат повече от добре. Но уви, явно нито една не се е реализирала – нито е участвала в желаните фотосесии, нито пък в реклама или филм. Това със сигурност щеше да се разбере по фейсбук. Те няма да си премълчат. И ето замислих се.

Имаме толкова красиви жени в България, които вървят с идеалистичната представа за моделството. Да, защото гледат какво се случва на Запад и мислят, че само с ревюта и реклама и  у нас може да се добие известност и да се печели. Уви не. Изминаха 10 години, откакто известни модни агенции, които наистина даваха възможност за изява на млади момичета, работеха. След като голямата „Джей Моделс? спря дейността си, тъй като не можеше да поддържа висок стандарт в хонорарите и да организира с престиж конкурсите за красота, вече няма чисто родни агенции, които да могат да покажат бъдеще в модния бизнес на родните красавици. Остава единствено да се надяват на малка доза късмет или просто да продължават да си работят по университетската специалност.

Google+ Comments