Моят личен блог Лично Месо от Васил Лазаров и Вивекта: най-вкусното след домашното

Месо от Васил Лазаров и Вивекта: най-вкусното след домашното

Васил Лазаров е сред онези хора, които заслужават потупване по рамото, но винаги оставят в сянка. Всички познаваме такива – това е колегата, който е най-деен в екипа, но получава най-малко лаври. Това е жената, която върши всичката домакинска рабата у дома съвсем сама. Това е приятелят, благодарение на когото цялата група все още се държи заедно.

Именно на този тип хора посвещавам днешния си текст и им казвам сърдечно „Благодаря!“.

Благодаря на Васил Лазаров и неговата фирма Вивекта БГ, затова че внасят у нас най-качественото месо, което съм опитвал. Може би и вие сте купували от него, но не сте обръщали внимание на марката. Препоръчвам ви другия път да го направите. Даниш Краун е сред най-известните и търсени производители в Европа. Да не кажа и най-известният. Компанията е с дълги традиции в производството на свинско и говеждо, а породата животни, които развъждат, е с минимум 100-годишна история на подбор и селекция. Успехът на компанията не е случаен, те залагат на качество и по-добри вкусови характеристики на месото. Продуктите им се търсят по целия свят и според личната ми преценка има основателна причина за това. Добре, че се е намерила фирма, която да се заеме с вноса на това месо и в България – компанията на Васил Лазаров Вивекта.

В сравнение с това на Даниш Краун единственото по-вкусно свинско месо, което съм опитвал, е онова от селото ми. Дядо ми всяка година отглежда по едно прасе, след което баба ми приготвя от него уникални колбаси и бабек! Не знам какви подправки и техники на сушене използва, но шапка й свалям на жената. Разбира от кулинария и всеки майстор готвач би оценил уменията й. И какви стекове запича, ако знаете… Ммм, ще си оближете пръстите, ще се наядете до припадък и пак ще искате още. Не веднъж съм я питал за рецептата на свинските пържоли, но никога не мога да ги приготвя толкова вкусни. Понякога, когато ходя на село, предварително си поръчвам от бабините свински пържоли. А ако домашното месо е свършило, задължително купувам на Даниш Краун. Връчвам го на баба ми, а тя се залавя за работа. Няма начин да не ми сготви любимото ястие.

Rate this post

Google+ Comments

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *