Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Логика, винаги търсете логиката

Логика, винаги търсете логиката

logicПредполагам, сте чували за интуитивно мислене, метафорично или символно виждане за живота, за задълбочено, нестандартно, закостеняло и т.н. мислене. Някои хора например си служат изцяло с обективност и винаги са категорични за всяка тема, която засегнат. Други се размиват между една, втора или трета тема без да имат ясна визия за каквото и да било…

Що се отнася до мен, аз винаги предпочитам да се уповавам на логика и аналитично мислене. Може да ме сметнете за праволинеен, но смятам, че с логично мислене винаги може да се намери правилно решения за всяка ситуация, както и да решите всеки възникнал проблем. Освен това логичното мислене далеч не означава липса на креативност или творчески поглед. Напротив, откриете ли веднъж най-логичния начин за действие, след това лесно можете да започнете да разсъждавате как да го нарушите.

Така че моят съвет е прост и съвсем логичен. Той е винаги и при всеки удобен случай да се уповавате на логиката. Ще останете изненадани колко е полезно понякога.

Google+ Comments