Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Лесното рядко е правилното решение

Лесното рядко е правилното решение

56056224На бас, че ви се е случвало да се питате: постъпвам ли правилно, това ли е най-доброто, което мога да направя, има ли по-добро решение или не? Всеки път, когато аз съм в такава ситуация на двоумение просто си задавам следния контриращ въпрос: А има ли по-лесно решение от това, което взех?

Истината е, че най-правилното твърде рядко е и най-лесното решение. Да избуташ изпит например е лесно, но да имаш достатъчно висок успех, за да получаваш и стипендия не е така леко. Да си намериш някаква работа не е чак толкова трудно, но само ако полагаш достатъчно усилия, ще получиш повишение и увеличение на заплатата си. Обикновено има какво още да дадем от себе си, но поради една или друга причина не го правим.

По принцип аз съм от хората, които винаги искат още нещо и само краткотрайно се задоволявам с конкретна ситуация. Винаги търся още нещо, искам да постигам повече резултати, да генерирам повече идеи и да съм по-добър. Гледам да давам всичко от себе си, защото знам, че полагайки необходимите усилия, мога да очаквам някакво възнаграждение в бъдеще.

В крайна сметка нищо не идва даром. Всеки постигнат резултат изисква положени усилия, време, нерви и старание. Никой не е вездесъщ, никой от нас не е всезнаещ и не е експерт във всичко, но всеки от нас винаги има какво още да даде от себе си, как да допринесе и да бъде поне една идея по-полезен. Затова каквото и да правите, никога не забравяйте, че лесният изход от конкретна ситуация рядко е най-правилното решение, което да вземете.

Google+ Comments