Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Куче или коте?Какво животно бихте избрали за домашен любимец? Куче или коте? Този въпрос винаги много ме е озадачавал. Чувал съм, че има хора, които предпочитат кучета и такива, които предпочитат котки, но за мен всички животни са сладки и изпитвам симпатия към тях. Ако погледнем от друга гледна точка, а именно от какви грижи се нуждае всяко едно животно, то тогава бих могъл да приема различните предпочитания.

Ето например, котките не изискват особено много, за да ги гледаш. Трябва да им оставяш храна и вода, и да си играеш с тях от време на време, но това е всичко. Кучетата от своя страна, изискват по-големи пространства, разхождане по два пъти на ден и много повече внимание, отколкото самата котка.

Котето може въобще да не излиза от дома ви и в същото време се поддържа само. Единственото нещо, което трябва да правите е да сменяте редовно тоалетната му, за да не мирише.

Кучето от своя страна… Всеки път след разходка, трябва да бъде почиствано – най-малкото лапите, трябва да бъде преглеждано за кърлежи и прочие.

Истина е, че кучетата са значително по-верни животни, особено когато се държите добре с тях, но и котките имат своите преимущества.

За мен е почти непосилно да направя подобен избор, тъй като харесвам еднакво и двете животни. Но със сигурност изборът би бил много по-лесен ако имам дете. Ако имам дете ще взема куче, което ще трябва да бъде отговорност на детето – до го разхожда, къпе, храни и прочие. А и зависи колко е голямо детето все пак. Една котка само би го издрала, защото колкото и да е добра – това ѝ е в защитния механизъм.

А вие кое бихте избрали за домашен любимец – котето или кучето?

Google+ Comments