Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Краят на света се отлага

Краят на света се отлага

Спомняте ли си датата 21 декември 2012 година?  Бяха плъзнали какви ли не прогнози и предсказания за това , че ще настъпи краят на света. Имаше хора, които до такава степен ги приеха на сериозно, че започнаха да приготвят какви ли не планове за действие и да разиграват най- различни сценарии за това какво би могло да се случи.

Asteroid-2Имаше дори случаи на масово вярване в истинността на предсказанията и страх. Подготвяха се раници със запаси, неща от първа необходимост и подходящи скривалища за всеки случай на опасност. За щастие нищо подобно не се случи, но пък емоциите си бяха доста различни сред целия свят. Ако трябва да използвам и малко шега- вече повече от година по-късно оцеляхме.

Учените от НАСА обаче отново ни предупреждават за нова дата- 16 март 2880. Според тях, именно тогава има 0.3% шанс приближаващият към нашата слънчева система астероид  1950 AD да се сблъска със Земята. Астероидът е бил открит през 1950 и е наблюдаван известно време от специалистите. След изчезването му за близо половин век, той отново се появява в през 2010 година. Според  изчисленията, той ще се приближи достатъчно близо до нашата планета и ще съществува риск да се удари в Атлантическия океан, като наред с това предизвика огромни вълни на цунами.

Четейки материалите относно това   се зачудих от къде този толкова голям интерес към края на света? Нима вече нямаме такъв подем и ентусиазъм да създаваме и градим, че темата за Апокалипсиса става толкова широко дискутирана. А вашето мнение какво е? 🙂

Google+ Comments