Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Какво се случи на втория петък 13-и?

Какво се случи на втория петък 13-и?Без съмнение петък 13-и е един от най-страшните дни за суеверните хора, тъй като отдавна тази дата е смятана за ден на лош късмет. Има обаче и такива, които са се опитали да приемат този факт с добро настроение. Как обаче премина фаталният ден през ноември?

Тази 2020 г. вече ни изненада с петък 13-и през месец март. Той бе символичен за пандемията Covid-19 и затварянето ни по домовете. Тъкмо всичко поотмина и се успокоихме, но се оказа, че има втори фатален пети ден от седмицата. Тук несъмнено страхът и суеверията при мнозина се увеличиха.

Въпреки че през март ужасът бе пълен за всички, много от хората се опитаха да приемат деня от ноември с насмешка и безстрашие, че вече са преживяли най-лошото. След това съвпадение потребителите в интернет се фокусираха върху това да извадят наяве цялата си креативност, за да се опитат да намалят страха и да го превърнат в смях. Поради тази причина в социалните мрежи се пресъздадоха с голяма доза хумор интересни събития, които могат да се случат на този ден, и които са свързани с лош късмет. Освен креативност в текстовете, те демонстрираха творчеството и публикуваха мемета за втория петък 13-и в годината.

Много от моите познати смятаха, че ще настъпи апокалипсис и се бяха подготвили. Но след всички тези забавни онлайн шеги, настроението някак бе по-приповдигнато и неусетно денят си мина. Това обаче, което наистина се случи, бе че хората масово започнаха да приемат ситуацията с пандемията и да се опитват да живеят с нея. И тук имаме лош късмет, но не за човечеството.

Google+ Comments